vrijdag 30 maart 2012

Android appz op je PC

Tijdens een periodiek bezoek aan Androidworld.nl stuitte ik op een post over App Player Beta van BlueStacks. Deze software kan je gratis proberen in Beta vorm. Met dit programma zou je Android toepassingen kunnen draaien op de normale Windows PC. Een leuk vooruitzicht om gratis Angry Birds te spelen.


Het idee is dat je een installatiebestand (3,6MB) download op je PC en installeert. De installatie voert je dan door het proces van bestanden downloaden en instellingen. Aldus waagde ik een poging op een oude laptop uit 2001.


Helaas begon het gelijk met een droevige mededeling. Wegens de ouderdom van mijn laptop zouden bepaalde grafische mogelijkheden beperkt zijn. Dat was direct een knauw in het idee van Angry Birds op de PC. Zou dat wel of niet kunnen draaien?


De installatie ging gezwind verder. Bij het opstarten kwam echter de genadeklap: 1GB geheugen nodig om dit programma te draaien. Helaas heeft mijn oude laptop maar 512MB. Dat had het installatieprogramma dan wel vantevoren kunnen checken....


Android appz op mijn PC gaat dus nog even aan mij voorbij. Gelukkig is er altijd nog Angry Birds via Chrome

Geen opmerkingen:

Een reactie posten