maandag 9 april 2012

2e hands dual core Android phone voor €190 …. als je durft


Op Ebay worden allerlei dingen verkocht. Telefoons zijn razend populair op deze veilingsite. Ook telefoons met een ‘probleempje’’ of zelfs kapotte telefoons. Wie goed oplet en een beetje risico durft te nemen, kan daarmee een goede slag slaan.
2e hands moeten een lekker draaiende Android telefoon zoals de HTC Desire nog wel €100 opleveren. Nieuwere varianten zoals de Desire HD met groter 4.3” scherm gaan richting de €200. Dan zitten we nog in de single-core categorie te neuzen.

Tegenwoordig is echter dual-core gemeengoed en grotere schermen met hogere resoluties. Waar vind je zoiets voor €200? Ik liep onlangs tegen een mogelijkheid aan. Mogelijk is dat ook voor anderen een bruikbare optie om een dual-core telefoon te bemachtigen voor weinig geld.

Op Ebay werd een HTC Vivid aangeboden. De HTC Vivid is niet erg bekend in Europa en is vooral bekend als telefoon voor de Amerikaanse carrier AT&T. De HTC Vivid is vrij recent (november 2011) uitgekomen en goed bij de tijd met een dual-core CPU en snelle 3D chip. Alleen het beeldscherm is geen HD maar qHD (540x960). Al met al specs die nog heel goed mee kunnen.

De aangeboden Vivid had een gebarsten scherm. Bij het woord ‘scherm’ moet je altijd goed onderscheid maken tussen de LCD (het echte beeldscherm) en de ‘digitizer’, het glazen scherm dat als 2e scherm bovenop het LCD scherm ligt. De digitizer bevat hele kleine (onzichtbare) draadjes die je vingeraanrakingen kunnen registreren. Met de ditigizer, het echte touchscreen van een telefoon, kan je dus het beeldscherm besturen. In dit geval was de digitizer gebarsten. De LCD zou nog heel zijn volgens de verkoper. Bijkomend voordeel, voor de HTC Vivid is al een officiele Android 4.0.3 ROM uit.
Een vervangende digitizer was snel gevonden via Ebay. Met 2 tientjes ben je wel klaar inclusief gereedschap . Met een voorbeeld video van YouTube bij de hand en 2 uurtjes verder was de digitizer vervangen.

Voila, een HTC Vivid als nieuw. Wie durft?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten